Wednesday, September 12, 2012

Rättsstaten Sverige



Jag läser Arbetet där många diskuterar Assange. Martin Klepke Uppmanar i en krönika Assange att inte lita på det svenska rättssamhället. Han hänvisar till Egypieravvisningarna i början av 2000-talet. Jag tror inte att han kan vara så naiv på riktigt att han tror att det här är samma sak. Att en välklädd västerlänning skulle behandlas på samma sätt som de terror-mistäkta personerna från Egypten.
För det första var ju anledningen att Sverige lät CIA dundra in och hämta de två personerna att en trodde att det skulle gå obemärkt förbi, de var inte så kända. Någon sådan förhoppning om Assange lär inte ha funnits. Makthavarna vet att de inte kan överlämna Julian Assange och ha trovärdigheten kvar.
Det andra viktiga faktumet är att vi lever i en rasistisk värld! när det är Ahmed vs. Julian kommer den senaste att ha det lättare. Vithetsprivillegier som att bli behandlad som en människa till exempel.

Men ska vi snacka rättstat kan en ju fundera på hur många sexualförbrytare som döms procentuellt. Min kvalificerade gissning är att det är väldigt lågt om man jämför med andra brott.

No comments: